HTML

[egy kicsi belőlem]

Nektek, tőlem.. vagy inkább magamtól nekem.?

Naptár

2012
<<  >>
jan feb már ápr
máj jún júl aug
sze okt nov dec

Választék

Címkefelhő

lény 2012.05.24. 13:18

Csoda történt, végre van időm írni.
És jól is fog esni, ha picit kiírogatom magamból a dolgokat, mert elég elkeseredett vagyok most. :'(
Hónapok óta én is érettségi-lázban égek - nem véletlen. Ám ezúttal nem a bátyám, nem a barátnőm és nem rokonok miatt "izgat" a dolog. Ezúttal magam miatt kell az érettségivel foglalkoznom.
Az első és legfontosabb, amit meg kell Veletek osztanom, hogy bárki bármit mond, NEM 12. A LEGJOBB ÉV! Hiába mondják, hogy akkor már alig kell bejárni, meg szalagavató, meg ballagás, bankett, mittudoménmi.. És minden "jajdejó". Nem. Kurvára nem..!
Egyetlen jó dolog van az utolsó évben és az mindössze annyi, hogy az az utolsó év. Akkor koptatod a padokat utoljára abban a rühes iskolában, ahova évek óta jársz. A szerencsétlenebbek - mint például én - már 12 éve ugyanott rohadnak és csak az utolsó évben ébrednek rá, milyen rosszul is döntöttek.. De ezt most hagyjuk.
Azért jöttem, hogy az érettségikről számoljak be.
Az írásbeliken - mint tudjátok - már túlvagyunk. Ezek eredményeinek kihirdetése más és más időpontokban volt/lesz, ez tanárfüggő. Nekem már csak a matek és a töri kihirdetése van hátra, a többi eredményről már értesültem.
Legnagyobb meglepetésemre a maradék három [angol, magyar, biosz] mind egyformán sikerült. Sajnos a meglepetés ezúttal nem csak jót jelent, annak ellenére, hogy a biosz 3-as lett - holott eleinte azért imádkoztam, hogy a 2-es meglegyen. Nem ezzel az eredménnyel nem vagyok megelégedve, hanem a magyarral. :(
Mert az az a tantárgy, amiből igenis jó vagyok! És mégis sikerült elcsesznem az érettségit egy vacak 3-assal, holott én is és a tanár is tudom, hogy ennél jobbra vagyok képes.
A legrosszabb az egészben, hogy a félelmem vált valóra; amit eddig gond nélkül megírtam jól, azt most az érettségin nem tudtam megcsinálni.
Talán az izgalom, talán a félelem, vagy csak a feladat nehézsége miatt, de a fogalmazás egyszerűen nem sikerült. És ezt már éreztem akkor is, mikor beadtam, de bíztam benne, hogy a szövegértéssel együtt sikerülhet a 4-es.
Nem sikerült.
És nem azért vagyok elkeseredve, mert beszámítják valahol az eredményem, hanem mert tudom, hogy ennél többre vagyok képes. És ezzel az eredménnyel saját magamnak okoztam csalódást.
Elegem van az érettségiből. Elegem van a tanulásból.
És most kezdem azt érezni, hogy még messze a vége. Még sokat kell gürizni azért, hogy végül jó eredménnyel zárhassak. Már amennyire jó lehet ezek után..
:'(

Címkék: szomorú váratlan dolgaim ez~van

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása