HTML

[egy kicsi belőlem]

Nektek, tőlem.. vagy inkább magamtól nekem.?

Választék

Címkefelhő

Mélyvíz?

lény 2010.09.26. 17:18

Tegnap egy meghatározó élményben volt részem Anyával és H-val.
Elmentünk ugyanis egy válogatásra - amiről csak utólag derült ki, hogy az, mert nekünk azt mondták, hogy 2 órás előadás lesz. Végül megtudtuk, hogy olyan tehetséges fiatalokat keresnek, akiket érdekel a filmezés.
Engem, H-t és még 2 gyereket azonnal bedobtak a "mélyvízbe", mert arra kértek minket, hogy játsszunk el egy jelenetet. H és a másik lány voltak a színésznők, a srác kamerázott és rám hárult a rendezői feladat. :) Nekem kellett kitalálnom a jelenet helyszínét, a jelenetet, sőt időnként még a szöveget is. :) Mondhatom, amennyire féltünk az egésztől az elején, annyira belejöttünk a végére. :)) Még az is előfordult, hogy súgtam a szöveget a csajoknak, mert néhány mondat után kifogytak a beszédtémából. :D
A rövid jelenet eljátszása után mindannyian kipróbálhattuk a kamera használatát, majd pedig engem és H-t egyesével kiértékelt A rendező. [Ja, azt nem is mondtam, de a helyszínen volt egy rendező is, aki figyelemmel kísérte a "munkánkat".]
H-ról elmondta, hogy neki elsősorban a koncentrálás okozott gondot a jelenet eljátszásakor. Emellett viszont ajánlaná neki a színészi pályát, hiszen elég ügyesen helytállt a feladat megoldásakor. :)
Rólam azt mondta, hogy nagyon tetszett neki, ahogy "tettem-vettem" a kamera mögött és nekem mindenképpen a rendezői "pályát" ajánlja. Hogy pontosan idézzem, azt mondta, hogy én egy karakán csaj vagyok. [Ami egyébként nem feltétlen van így mindig, mert általában inkább visszahúzódó és csendes vagyok. :)]
Viszont tetszett, hogy megdícsért. :) :$

Miután a rendező elment, egy ott dolgozó hölgy elmondta, hogy ez a válogatás folyamatosan zajlik és az a lényege, hogy olyan fiatalokat karoljon fel, akik tehetségesek és érdeklődnek a filmezés után.
Nekem az elhangzottak alapján nagyon megtetszett a dolog és teljesen ekörül forgott az agyam, de Anyáékkal aludtunk rá egyet és úgy döntöttünk, hogy most [még?] hanyagoljuk ezt a dolgot.
Abban maradtunk, hogy érettségi után visszatérünk rá és ha akkor is fog még érdekelni, átgondoljuk, hogy részt veszek-e ezen a tanfolyamon!? :D

Címkék: jövő érdekesség váratlan dolgaim

Szólj hozzá!

500 nap lény :)

lény 2010.09.21. 19:31

Hűűűha, létezik, hogy ez az ötszázadik bejegyzésem? :D:D
A user profilom alapján igen, ezért úgy gondoltam, hogy muszáj ennek nagy feneket keríteni! :D:D:D



Mit is írhatnék még!?
Boldog ötszázadikat? :P :D:D:D

Címkék: ünnep évforduló érdekesség dolgaim

2 komment

lény 2010.09.21. 19:09

A tegnapi iszonyatos hasfájásom ellenére sikerült eljutnom suli után a moziba, így még a Palace filmnapok keretén belül megnéztem a Charlie St. Cloud halála és élete-t. :)
Őszinte leszek, láttam jobb filmet is, de mindent egybevetve nem volt [nagy] csalódás a film. Valójában számítottam rá, hogy nem lesz 'maradandó' élmény, így nem vagyok elkeseredve meg semmi ilyesmi, de azért örülök, hogy nem 1000-ért, hanem csak 500-ért vettem rá a jegyet. :P

Rátérek inkább a mai napra, hiszen ma már volt magyar fakt, amiről muszáj kicsit részletesebben beszámolnom! :D
Először is, szerintem nagyon jó helyzetben vagyunk abból a szempontból, hogy nem a 7-8. órákban vannak a fakultációink, hanem a 6-7.-ben. Szerintem ez sokat számít, bár így is fáradtak leszünk nap végére.. :|

Ami azt illeti, elég kemény év vár ránk.
Néhány mondatban előrevetítette a tanár, hogy mikre számíthatunk az év folyamán és hogy szó szerint idézzem; "Az nem lesz elég az emelt szintű magyar érettségihez, ha ide beültök. A heti 2 óra édes kevés, ahhoz legalább 8 órát otthon is kell tanulnotok, hogy jól sikerüljön az érettségi."
Én persze nem is vártam, hogy ennyitől rögtön 5-ösre sikerül majd az érettségi, de azért azt nem gondoltam, hogy 5-6 könyvet kell majd év közben elolvasni. :S Azt hiszem, nekem az lesz a legnehezebb feladat, annak ellenére is, hogy szeretek olvasni.

Számomra a dupla óra legmeghatározóbb momentuma az volt, mikor a tanár mindenkitől megkérdezte a kedvenc regényét, novelláját, versét és filmjét. Azt hiszem, az összes osztálytársam nevében mondhatom, hogy váratlan kérdések voltak, de azért sikerült megbírkózni a válaszokkal. :)
Én konkrét választ csak a versre tudtam mondani - méghozzá Juhász Gyulától az Anna örök-öt -, meg talán a filmre is, bár ott erősen át kellett gondolnom, hogy mit felelek, mert rengeteg film van, amit szeretek. :D És legtöbbjük mind-mind más miatt tetszik.
Azt hiszem, nem is tudnék kiemelni 1 olyan filmet, ami abszolút kedvenc. Inkább úgy fogalmaznék, hogy mindig más a kedvencem.
Most például az Eredet-et "szeretem" nagyon.
De ott van még a Boldogság nyomában, a Marley meg én.. Ezek mind nagyon tetszettek, holott mindössze csak egyszer láttam őket. :)

Címkék: film mozi dolgaim ez~van

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása